ComedorUncategorized

Xarrada sobre alimentació saludable

By enero 30, 2023 mayo 5th, 2023 No Comments

On està el sucre en els aliments i com ens afecta el seu consum elevat?

Amb la finalitat  que els nostres alumnes siguen concients del que menjen, l’equip de menjador i l’empresa SERAL, hem organitzat un taller seguint amb el compromís  per una  alimentació sana i equilibrada.

En el taller que hem realitzat amb 5é i 6é de primària, han estudiat d’una forma lúdica y divertida, la quantitat de sucre que contenen els aliments que ells solen consumir per desdijuniar.

Segons l’OMS, els xiquets i xiquetes no haurien de consumir més de 12-15 grams al dia (l’equivalent a 3-4 terrossos de sucre de 4 grams) de sucres lliures (el que no es trova de forma natural en los aliments) . Els adults no haurien de consumir més de 20-25 grams cada dia. A més, estan demostrats els beneficis de limitar-ne el consum.

Amb l’ajuda de la nutricionista, han aprés a llegir les etiquetes i averiguar la quantitat de sucre que ingerixen.

Amb una bascula de cuïna i després de comptabilitzar la quantitat de sucre corresponent a cada aliment, han començat a posar en un pot el resultat de sucre que corresponia a cadascún. D’aquesta manera visual, s’han pogut donar compte de la diferència entre el que deurien consumir i la quantitat que consumixen.